2023-11-30

Historien går igen ännu en gång

 Ett utmärkande drag från Putin, är hans fixering vid nazister och deras förehavanden. Nu kan vi se att han beträder samma väg som Adolf Hitler. Vi kan se Putinjugend, där man radikaliserar unga människor och skolelever med vapen i en ideologi som många menar inte är rumsren. Indoktrinering är ju till för att människor ska sluta tänka. Vi kan läsa om att kvinnorna ska stanna hemma och sköta barnen. Vi kan läsa om hur han godkänner lagar som inkräktar på den personliga friheten. Lagar som dessa ”dunkas” igenom med kort varsel, med hot. Allt detta från en känd nazimodell. Är man så desperat ”att man inte ser skogen för bara träd”. Att kackla i eget bo för de redan frälsta – vad ger detta för framtid? Vi har sett sanningen genom eget skryt om Rysslands förträfflighet och Potemkinkulisser för att föra medborgarna bakom ljuset.

Han framhåller denna nazikultur och sanningar hos den äldre generationen med rötter i sovjetstaten och deras syn på det stora fosterländska kriget och dess följder. Ryssland har ett stort problem, den äldre generationens sanning och den yngre som allt mer lever i tiden med information, internet och influenser utifrån.

Jag kan konstatera att det nu har gått 78 år sedan krigsslutet 1945 – vad finns det mer att skylla på? att Putin förlorat, propagandakriget hos de yngre, det har jag förstått. Det kan man förstå då han lutar sig mot den äldre generationen och tolkar deras synsätt och upplevelser, som sanningar för alla medborgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.